Ești o făptură atât de minunată

Dragă iubitor de frumos, căutător de viață îmbelșugată, om frumos și plin de energie, sunt onorat că ai ales să citești acest articol și următoarele care vor mai fi scrise. Am ales să aștern cu drag, pentru tine, câteva gânduri călăuzitoare care să te ajute în devenirea ta ca om excelent. E adevărat că, cel mai probabil, nu te cunosc dar vreau să știi că te iubesc și îmi pasă de tine și viitorul tău.

Te iubesc pentru că ești om, o făptură atât de minunată, iar eu iubesc oamenii.

Când scriu aceste rânduri te am în minte și în suflet deși nu-ți știu chipul. Îți știu, în schimb, o parte din frământări, din năzuințe, din temeri, din vise, din așteptări. Le știu pentru că și eu am fost cândva de vârsta ta și mai mult, am stat de vorbă cu foarte mulți ca tine care mi-au povestit de bucuriile, întristările, succesele, căderile, provocările și multe alte frământări ale vârstei.

Am întâlnit mii de tineri în ultimii 4 ani, de când țin training prin instituțiile de învățământ, am consiliat câteva sute și asta m-a apropiat mult de voi. Am devenit mai sensibil la problemele și bătăliile voastre. Tocmai din aceste motive și altele, am decis să îți scriu o rubrică ce conține povețe de suflet pentru sufletul tău special. Mă voi strădui să nu te dăscălesc, știu că nu-ți place. Vom explora câteva texte de înțelepciune scrise de regele Solomon, care ne oferă principii temeinice pentru o viață trăită în excelență.

Înainte de savura ceea ce urmează,  îmi doresc să ne împrietenim. Așa vei parcurge mai cu drag, sper eu, articolele ce vor urma. Cum? E simplu în zilele astea mai ales dacă ai Facebook. Mă găsești căutând numele meu. Te voi accepta cu bucurie ca prieten virtual și voi fi încântat chiar să dialogăm.

Mulțumesc pentru prietenia ta și haidem să descoperim din frumusețea înțelepciunii care ne oferă victoria în luptele vieții.

Ești o făptură atât de minunată

Am dat pest un citat al Sf. Augustin care mi s-a părut deosebit de profund și adevărat: “Unii purced la drum și se minunează de înălțimea munților, de imensitatea talazurilor mării, de cursul prelung al râurilor, de nemărginirea cuprinsului oceanelor, de mișcarea circulară a astrelor; și trec unul pe lângă celălalt fără să se minuneze.”

Chiar așa, când ai privit la cel de lângă tine, la părinții tăi, frații sau surorile tale, prietenii tăi, oamenii în general, ca fiind niște minuni și valori inestimabile? Sau, când a fost ultima dată când te-ai privit în lumina acestei realități?

Cât de mult te apreciezi pe tine însuți?

Cât de mult te valorizezi? Câtâ încredere îți acorzi? Te împaci bine cu tine însuți chiar și atunci când eșuezi? Te iubești curat, neegoist? Te ierți când dai greș? Cum vorbești cu tine însuți?

Deși nu trebuie să ai o părere prea înaltă despre tine pentru că te conduce la mândrie și înjosirea altora, nu e bine nici să te vezi ca un rebut, un accident existențial, un ratat și bun de nimic.

Ești o ființă uimitoare din perspectiva celor două dimensiuni ale existenței tale: fizic și spiritual.

De pildă corpul tău este format din 7 octolioane de atomi care în mod divin sunt țesuți astfel încât atunci când te uiți în oglindă să vezi un trup și un chip frumos, unic. Ochii tăi pot distinge până la 7,5 milioane de culori diferite; ești creat să vezi și să te bucuri de frumosul din jurul tău. Nasul tău poate distinge până la 1 milion de mirosuri iar degetele tale pot simți o denivelare de 13 nanometri (adică de 7500 ori mai mică decât firul de păr). Îți pot imagina cât bine poți aduce prin mângâierile tale, prin atingerile tale de iubire. Inima ta bate de 100.000 ori pe zi, pompând 5,5 litri pe minut, ceea ne dă 3 milioane de litri pompate pe an. Realizezi ce uzină a dragostei este în pieptul tău? Și mi-ar trebui o viață doar să citesc despre uimitorul nostru corp.

Fiind atât de meticulos creați, atât de complex dăltuiți, este clar că am venit pe lume ca fim și să facem ceva special.

O altă dimensiune a ființei tale este cea emoțional-spirituală, care cred că este și mai fascinantă decât cea fizică. Du-te într-o librărie sau bibliotecă și vei descoperi cât de uimitor este spiritul omului prin creațiile sale. Privește la tablourile dintr-o expoziție, ascultă opere muzicale, admiră sculpturi și ale obiecte de artă și vei vedea doar puțin din ceea ce înseamnă universul interior al unor oameni. Gândește-te la tipurile de plâns, de bucurie, de trăiri umane. Toate sunt manifestări ale omului interior.

Suntem fascinanți noi, oamenii!

Suntem creați de Infinitul Dumnezeu și asta ne face încă o dată speciali. Pentru că avem sorginte nobilă, suntem invitați la o viață din belșug și la un destin etern.

Tu, dragul meu, ești o minune de om, chemat la o viață unică.

Stai pe aproape, revin cât de curând

Total
81
Social

2 comentarii

  1. Ma bucur ca sustii training-uri prin institutiile de invatamant. sunt profesoara la C.N. ‘T. Vladimirescu” din Tg-Jiu si m-as bucura sa ne vizitezi. Multumesc.

    1. Mulțumesc pentru invitație. Ne încântă ideea unei colaborări și poate fi posibil să se întâmple. Așteptăm detalii și putem continua discuția scriindu-ne pe adresa: office@l4k.org. Mulțumim pentru interesul acordat și vă mai așteptăm pe pagina noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.