Ce crezi despre ceea ce crezi

În 1972 Sam Shoeman a fost diagnosticat cu cancer la ficat în fază terminală. Doctorii i-au explicat cum cancerul s-a răspândit prin tot corpul și mai are doar trei luni de trăit. În trei luni de zile Sam a împlinit profețiile medicilor și a murit.

Când i s-a făcut autopsia, patologii au descoperit că medicii greșiseră. Sam nu avea cancer metastazic de ficat. Sam avea o singură tumoare încapsulată în ficatul lui. El nu a murit de cancer la ficat în fază terminală ci a murit din cauza credinței că va muri în trei luni din cauza cancerului metastazic.

Când vorbim despre credințe, cei mai mulți fac greșeala de a le asocia exclusiv cu divinitatea. Luăm în permanență decizii și nutrim gânduri bazate pe ceea ce credem despre oameni, despre noi, despre Dumnezeu, despre tot. Nu ți s-a întâmplat și ție să crezi că alții cred despre tine tot felul de lucruri ca mai apoi să aflii că ceea ce tu credeai, nu este ceea ce ei credeau dar acum este prea târziu pentru că tu deja te-ai raportat față de ei în urma a ceea ce tu credeai că ei credeau?

Nu este un joc de cuvinte, ci realitatea multor oameni.

Este interesant cum mintea umană nu este capabilă să facă diferența între credințele care sunt adevărate și cele nefondate.

Cum devii sclavul credințelor tale? Ignorând adevărul că ele îți modelează gândirea, atitudinea și comportamentul.

Drumul spre maturitate trece prin valea adolescenței – perioada în care punem la îndoială ceea ce credem despre noi, despre valoarea noastră, despre calitățile noastre. Ce trist când lăsăm ca sursa credințelor noastre să fie părerile altora și eșecurile pe care le-am avut în trecut.

Puterea credințelor stă în minciuna sau adevărul pe care îl poartă cu ele.

Poți avea credința că aruncându-te de pe Empire State Building vei învăța să zbori, pânâ ajungi jos sau poți crede că un obiect mare și greu nu va zbura niciodată.
Cum arată credințele tale? Sunt limitative și aranjate ca să se potrivească cu mofturile tale sau se potrivesc cu adevărul și astfel te propulsează dezvoltarea potențialului care este în tine?

O credință mică întotdeauna te ține la statura ei. Doar o credință mare și bazată pe adevăr îți face loc să crești și te propulsează în sus.

Care este sursa credințelor tale și care este procesul prin care le validezi?

Pentru mine, sursa credințelor mele despre mine și tot ceea ce există, este Dumnezeu. În fiecare zi încerc să îmi calibrez credințele după adevărurile pe care El ni le-a descoperit. El este infinit și mă inspiră să îmi depășesc limitele care există de cele mai multe ori doar în mintea mea.

Valoarea mea nu este bazată pe părerile altora sau eșecurile din trecut, ci pe faptul că am preț în ochii lui Dumnezeu și mă dorește să semăn tot mai mult cu El.

Tu după cine îți calibrezi credințele pe care le ai?
Total
44
Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.