Spune adevărul!

Buzele cinstite sunt plăcute regilor și cel ce spune adevărul este iubit.Proverbe 16:13

Cinstea este în primul rând respect de sine. Când alegi să spui adevărul cu consideraţie și dragoste, dovedești înalta ta valoare. În orice relaţie, onestitatea este liantul de aur. Cu atât mai mult într-o relaţie de căsătorie. De nimic nu fuge omul, în general, mai mult decât de adevăr și cât de multă durere produce nebăgarea lui în seamă.

A spune adevărul poate fi uneori dureros dar este unul dintre cele mai înalte moduri de a-ţi declara iubirea faţă de partenerul tău. De fapt, iubirea caută adevărul și se bucură de el. Relaţiile sunt sănătoase acolo unde adevărul este la el acasă. Când nu spun partenerului meu de viaţă adevărul sau când nu accept să mi se spună, înseamnă, pe de-o parte, că nu-l iubesc și pe de alta că refuz să fiu iubit.

Nici un om nu știe mai bine adevărul despre tine însuţi precum îl știe partenerul tău și nimeni nu îţi poate fi un mai bun sprijin în îndreptarea ta cum poate fi soţul sau soţia ta.

Trebuie să mai precizez ceva legat de expunerea adevărului. Asigură-te, întotdeauna, că spui adevărul cu dragoste și nu cu patimă, că motivaţia și ţinta rostirii adevărului este dragostea necondiţionată, nu transformarea celuilalt după chipul tău. Ţine minte că cea mai tulburătoare formă a adevărului nu este rostirea lui ci trăirea lui. Altfel spus, prin frumuseţea adevărului în carne și oase, vei atrage mai mulţi adepţi decât prin elocvenţa sa oratorică.

Adevărul fără dragoste provoacă rezistenţă, adevărul cu dragoste produce schimbare.

Iubește adevărul și practică-l iubind. Amintește-ţi de “DA”-urile spuse cu bucurie, putere și convingere în faţa lui Dumnezeu la căsătorie și nu lăsa să treacă o zi fără să le împlinești cu mare entuziasm. Nu există mai mare încântare pentru Tata, decât să-ţi onorezi promisiunea făcută fiicei Lui (soţia ta) sau fiului Său (soţul tău). Cei care umblă în adevăr, seamănă cu Dumnezeu.

Reflectă

  • Cu ce adevăruri despre tine nu ești confortabil să fii confruntat?
  • Cum reacţionezi atunci când partenerul tău îţi spune un adevăr despre tine?
  • Ai prefera ca partenerul tău să te iubească așa cum ești și să te lase în pace? Sau iubindu-te așa cum ești să te ajute să devii acel om care ai fost creat să fii, extraordinar?
  • Ce promisiuni făcute la altar și neonorate ai până azi?
Total
49
Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.