Căutându-L pe El o vei găsi pe ea!

După căutarea și găsirea lui Dumnezeu, cea mai importantă căutare și găsire este cea a partenerului de viaţă. În acest text vorbim despre găsirea unei soţii înţelepte. La o privire superficială ai putea să tragi concluzia că soţiile de valoare sunt atât de rare încât aproape că nu există și astfel, bărbaţii sunt puși în faţa unui inevitabil loz în plic. Nimic mai fals. Biblia spune că cine caută, găsește.

Nu doar raritatea este problema ci și seriozitatea cu care se caută.

În general, toţi găsim ceea ce am căutat. Cu cât ești mai pretenţios în căutare dar și în a găsi, cu atât trebuie sa fii mai exigent cu tine însuţi. Atragi ceea ce ești!

Nu este deloc surprinzător că fericirea este legată de soţia potrivită deoarece ea este atât un har sau favoarea lui Dumnezeu pentru bărbat cât și darul Lui pentru acesta. Întâlnirea cu soţia care aduce fericirea se întâmplă dacă te a i pe același drum cu Cel care dă darul, Dumnezeu. Iar darurile lui Dumnezeu sunt, în primul rând pentru slava Lui. Când soţia este darul lui Dumnezeu pentru soţul ei, aduce fericirea sfinţitoare. Când soţia se dăruiește soţului fără să-i aparţină lui Dumnezeu mai întâi, riscă să condamne mariajul la nefericire. La fel este și în cazul soţului. Pe cât este de important și valoros darul, pe atât trebuie să fie și cel care-l primește. Dumnezeu nu dă mărgăritarele Sale porcilor.

Dăruirea soţiei/soţului din partea lui Dumnezeu este un alt mod prin care-Și dovedește iubirea. Iubirea lui Dumnezeu dăruiește. Mai întâi pe Fiul Său, Isus Hristos pentru mântuirea noastră și apoi prin dăruirea de fii și fiice în căsătorie, pentru a ne păstra în frumuseţea mântuirii.

Dumnezeu mă dă ca dar pentru sfințirea partenerului meu.

Fiecare dar al Lui este pentru fericirea celuilalt. Dar celălalt nu se poate bucura de dar dacă nu-L iubește pe Dătător, în primul rând. Iubirea este legată de sfinţire. Iubirea este s nţitoare și doar cine este sfânt iubește cu adevărat. Nu există iubire în afara sfinţirii.

Secretul unei căsnicii fericite este legată, în primul rând de găsirea și întâlnirea cu Dătătorul. Cine-L găsește pe Dătător, primește darul. Criza familiilor de azi nu este legată de faptul că nu se mai găsesc soţii/soţi buni ci că sunt prea puţini cei care le caută. Dumnezeu dă și astăzi daruri bune, unul este cu siguranţă în partenerul imperfect din căminul tău. Fă din casa ta, Rai!

Conștientizează:

  1. Când te-ai gândit ultima dată la soţia ta ca fiind favoarea și darul lui Dumnezeu pentru tine?
  2. Ca beneficiar al darului nespus de mare (Isus) și nespus de preţios (soţia), cum le valorizezi?
  3. Știind că Dumnezeu te-a dat ca dar pentru fericirea și sfinţirea soţului tău, cât de des onorezi acest scop divin?
Total
105
Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.