Iubește-o extravagant!

Soților, iubiți-vă soțiile așa cum Și-a iubit Christos Biserica! El s-a dat pe Sine pentru ea…
Cel care-și iubește soția se iubește pe sine.

Efeseni 5, 25.28

Trebuie să recunosc că, pentru mine, aceste texte sunt, poate, cele mai tulburătoare din Sfânta Scriptură. Ceea ce mă tulbură este modelul suprem de iubire. Nu poți să iubești oricum ci neapărat într-un singur mod, la fel ca Iisus Hristos. Soțiile trebuie iubite după un singur model, al Celui Suprem. Cum este iubirea lui Iisus?

O iubire necondiționată.

Dacă dragostea față de soția mea este condiționată, nu este dragoste ci un soi de egofilie, o formă meschină, ascunsă de a mă iubi patologic prin partenerul meu. Iubirea aproape niciodată nu primește înapoi cât oferă și nici de aceeași valoare, dar cu toate acestea ea se oferă mai departe.

O iubire care-l pune pe celălalt în evidență.

Strălucirea femeii depinde în mare măsură de lumina pe care o trimite soțul ei asupra ei. Vorbele de drag cu care soțul o complimentează, aprecierile spuse din inimă, credincioșia dovedită și dragostea sfântă pe care i-o poartă, luminează sufletul, mintea și duhul soției lui. Soțul care își pune soția înaintea lui, Îl onorează pe Dumnezeu care-i este Tată.

O iubire extravagantă!

Soțul care iubește astfel, nu se dă bătut chiar dacă vin și vremuri grele peste relație. Niciodată nu ține socoteala greșelilor și nu le amintește. Are o relație specială cu Dumnezeu de la care ia în fiecare zi porții mari de bunătate, răbdare, înțelepciune, tandrețe, empatie, încredere, credință și dragoste. Ce poate fi mai extravagant decât să fii căsătorit cu fiica lui Dumnezeu? Cum poți da greș în a o iubi, când Tatăl ei știe și este dispus să-ți împărtășească toate secretele și dorințele inimii ei? Cum ai putea să nu trăiești o prea frumoasă poveste de dragoste cu soția ta devreme ce complicele tău este Tatăl ei, Dumnezeu?

O iubire care merge până la sacrificiu!

Una dintre întrebările dificile la care a trebuit să-mi răspund a fost aceasta: “Ai fi în stare să renunți oricând la viața ta pentru viața soției tale?” Mi-a luat ceva timp să răspund, însă răspunsul a venit după un alt gând năucitor din partea lui Dumnezeu: “Dacă nu ești dispus să mori pentru fiica Mea, nu ești vrednic nici de ea și nici de Mine!” Dacă ne-am dat răspunsul afirmativ la această întrebare, nu ni se va părea greu să le vorbim frumos, să le dăm cinste “ca unui vas mai slab”, să le înțelegem și să le dedicăm pe deplin dragostea noastră.

Cea mai înaltă formă de respect față de tine însuți și de onoare adusă lui Dumnezeu, este să-ți iubești soția, până la moarte.

 

Total
282
Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.