Familia bogată este…?

O inimă liniștită este viața trupului, dar invidia este putrezirea oaselor.
Proverbe 14:30

Stresul care vine din nenumărate îngrijorări inutile, invidia ce se naște din nemulţumirea faţă de ceea ce deţine celălalt, lezează zilnic o mare mulţime de oameni și totodată, o mare mulţime de familii. Cu toţii ar trebui să știm că viaţa nu se definește după câte deţinem, ci după cât de frumos trăim și cât de intens ne bucurăm de ceea ce avem.

Abundenţa nu contribuie la calitatea vieţii, decât în măsura în care facem parte și celor lipsiţi de ea.

În esenţă invidia este o formă de lașitate; în loc să mă răfuiesc cu mine din cauza lipsei rezultatelor în viaţa mea, aleg să-l blamez pe cel care a reușit mai multe decât mine. Invidiosul este în concurenţă cu toţi, mai puţin cu el însuși. Stupiditatea invidiei este dată și de faptul că tot veninul faţă de aproapele meu se acumulează în interiorul meu. O familie care este atinsă de acest flagel, se va destabiliza fiindcă îţi va pierde raţiunea de a exista. Familia sau membrul din familie, virusat de invidie își va schimba Nordul, concentrându-se mai mult pe realizări decât pe relaţie, descoperind, prea târziu, că după ce s-a realizat, nu a mai rămas cu prea mult din relaţia cu cei din casa lui. Cancerul în viaţa de familie vine și de la goana nebună după realizări, fuga inutilă după false nevoi.

Când dă la schimb relaţia pentru realizare, familia își vinde sufletul, diavolului.

Cele mai nenorocite familii, nu sunt cele cu venituri mici, ci cele cu relaţii sfărâmate. Nu există preţ pentru chicotitele de copii, pentru bucuria lor gălăgioasă cu care te întâmpină atunci când te întorci acasă de la serviciu. Nici un cadou nu este la fel de valoros și important pentru familia ta, precum ești tu. Dacă acum petreci mai mult timp ca să faci bani, decât să savurezi din plin momentele petrecute cu familia ta, într-o zi vei descoperi, cu amar, cât de sărac ai trăit deși ai stat toată viaţa lângă cea mai preţioasă comoară, familia ta.

Nu concura niciodată cu nimeni și pentru nimic. Fiecare trebuie să fim într-o permanentă concurenţă cu noi înșine iar miza nu este abundenţa materială ci capitalul de dragoste.

Cine iubește cel mai mult, câștigă totul, inclusiv Paradisul.

Meditează:

Care îţi sunt beneficiile şi care sunt consecinţele fugii nebune după realizări? Cât de mare accent pui pe ordinea priorităţilor? Când ai pus ultima oară pariu pe tine, dorind să concurezi doar cu tine însuţi?

Total
106
Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.