• 2350 texte din Biblie fac referire explicită și implicită la bani și posesiuni. Se vorbeste mai mult despre bani decât despre credință, rugaciune, Rai sau iad.
  • 3 din 10 porunci fac referire la bani, materialism – poruncile I, VIII, X
  • 15% din cuvintele lui Isus înregistrate în evanghelii, sunt despre bani și posesiuni

Isus chiar oferă principii imuabile legate de prosperitate, amintind chiar și faptul fericirea sau nefericirea noastră sunt legate de modul în care ne raportăm la ceea ce avem. “Este mai fericit, spune Isus, cel care dă nu cel care primește”. Pentru că cel care dăruiește nu dă din ceea ce are ci din ceea ce este: “Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. (Mat.12:35).

Niciodată nu dăruim după bugetul nostru ci după bunătatea nostră.

Banii sunt niște unelte care simplifică schimbul de produse sau mărfuri. Pentru că banii nu au o valoare per se, ci doar o valoare atribuită, banii nu sunt bogăție, ci doar simbolizează bogăția. Banii au beneficii economice si pot fi folosite spre binele oamenilor. Banii sunt un instrument al binelui și nu binele în sine. Binele pe care il fac cu banii mei nu este în bani ci in mine. La fel si viceversa. Răul nu rezidă în bani ci în om. În mâna unui păcătos, banii devin un obiect de închinare și un fals dumnezeu. Banii trebuie folosiți dar nu slujiți.

Descarcă .pdf
Modul în care folosim banii este întotdeauna de o importanță capitală pentru viețile noastre.

Total
87
Social

Un comentariu

  1. Ești foarte tare! Te invidiez pt înțelepciunea Si pt optimismul de care dai dovada! A-și fi încântat sa partic la unul din seminariile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.